Ali Niknam

Ali Niknam

CEO en oprichter van TransIP en van de digitale bank Bunq

Ali Niknam (1981) is CEO en oprichter van TransIP en van de digitale bank Bunq. Zijn webhosting-bedrijf TransIP groeit uit tot een van grootste spelers van de Benelux. Ali verschijnt al snel in de Quote 500 junior. In 2012 verrast hij de traditionele bankwereld met de komst van Bunq: een tech-bedrijf met bankvergunning, geleid door, naar eigen zeggen, een tech-nerd in spijkerbroek en t-shirt.

Ondernemen én tech zit Ali in het bloed. Hij start al vroeg met ondernemen en is pas zestien jaar als hij zijn eerste bedrijf start. Vier jaar later richt hij TransIP op en al snel draait hij miljoenen omzet met het webhosting- en domeinnaamregistratiebedrijf.

In 2012, midden in de financiële crisis start Ali Bunq op. Bunq is een nieuwe betaalapp mét bank-vergunning en biedt betalingsproducten op een andere manier aan dan iedereen tot dan toe gewend is. Zo is het mogelijk met vrienden een rekening te delen, kun je van meerdere rekeningen pinnen met één pinpas en belangrijkste van al, kun je alles met je app regelen. Bunqs verdienmodel is te vergelijken met dat van Spotify met een gratis variant en betaalde abonnementsvormen. De ont-wikkeling van een simpel en gebruiksvriendelijk product staat centraal bij Bunq.

Ali (geboren in Canada en opgegroeid in Iran en Nederland) vindt dat hij de wereld mooier kan ma-ken door de traditionele bankensector ‘op te schudden’. Hij bouwt zijn bedrijf met IT-specialisten in plaats van bankiers. Door financiële rugdekking van het grote TransIP weet Ali Bunq en de Bunq-producten snel door te ontwikkelen. Traditionele banken zien zijn succes en kopiëren zijn producten waar kan. De Bunq app ontvangt in 2016 een Apple Award voor beste app.

Ook met TransIP staat Ali niet stil: hij heeft grootse fusieplannen voor het bedrijf om tot nog meer groei te komen.

Maak kennis met Buro van Oranje

Wij werken graag samen! Stuur ons een e-mail, bel 055 711 3828 of kom gewoon langs voor een afspraak!

 

NEEM CONTACT OP