Björn Kuipers

Björn Kuipers

De meest bekende scheidsrechter van Nederland weet als geen ander hoe belangrijk mentale fitheid is, ook als ondernemer

Björn Kuipers (1973) is de meest bekende scheidsrechter van Nederland. Nationaal en internationaal bouwt hij met zijn team aan een indrukwekkende carrière. Björn is naast zijn werk op het veld, ook eigenaar van supermarkten. Als geen ander weet hij hoe belangrijk mentale fitheid is, als scheidsrechter én als ondernemer.

Björn volgt al op jonge leeftijd het voorbeeld van zijn vader en stort zich op een loopbaan als scheidsrechter. In 2005 fluit hij zijn eerste Eredivisiewedstrijd en in de jaren die volgen, komt zijn carrière in een stroomversnelling. Björn fluit met zijn hechte team grote wedstrijden op internationaal niveau zoals de finales van de Champions League en Confererations Cup. Ook bij EK’s en WK’s treedt hij aan. Aan Björn de schone taak om wedstrijden met vedettes als Ronaldo, Neymar en Ibrahimovic in goede banen te leiden. Daarbij gaat het in zijn ogen om duidelijkheid en respect.

Ook het ondernemerschap zit ‘m in het bloed. Björn groeit op in een echte supermarkt-familie. Zijn vader heeft lange tijd supermarkten en ook Björn zelf runt tot 2014 drie C1000’s. Daarna verkoopt hij er twee en bouwt er één om tot Jumbo. In 2019 voegt hij weer een Jumbo toe aan zijn lijst, dit keer in Oldenzaal.

Björn kent de overeenkomsten die het ondernemerschap en het fluiten op topniveau hebben.

In 2016 ontvangt zijn supermarkt het predikaat ‘Beste Jumbo van Nederland’ en in hetzelfde jaar wordt er een boek over hem uitgegeven getiteld ‘Björn’. Ook krijgt hij in 2019 de eervolle benoeming Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Maak kennis met Buro van Oranje

Wij werken graag samen! Stuur ons een e-mail, bel 055 711 3828 of kom gewoon langs voor een afspraak!

 

NEEM CONTACT OP