Merel Westrik

Merel Westrik is bekend als journalist, televisiepresentatrice en documentairemaakster. Samen met Antoin Peeters is zij dagelijks te zien als presentatrice van het RTL Half Acht Nieuws.

Na haar studie leert Merel de eerste kneepjes van het televisievak bij de Amsterdamse zender AT5. Hier komt ze in aanraking met redactiewerk, nieuwsverslaggeving, live-uitzendingen en docusoaps. Na tien jaar maakt ze in 2011 de overstap naar WNL. Ze presenteert het ontbijtprogramma ‘Vandaag de dag’, waarin ze de dagelijkse actualiteit behandelt met steeds wisselende gasten. In 2014 maakte Westrik de overstap naar RTL Nieuws. Merel is een bevlogen vakvrouw met een liefde voor ‘haar’ medium: televisie. Het maken van nieuws vindt ze zeer belangrijk: het is het fundament waar mensen hun mening op baseren.

Als documentairemaakster brengt ze in 2015 met de film Wild in Amsterdam de natuur van de hoofdstad in beeld. De film die ze samen met stadsecoloog Martin Melchers maakt, draait uiteindelijk jaren en is de langstlopende film van Eye. In 2019 verrast ze heel Nederland tijdens de grande finale van Wie is de Mol als blijkt dat zij de grote saboteur is.

OPDRACHTGEVERS