Sprekersgilde

In de podcast Sprekersgilde gaat programmamaker Maurits Ouweneel in gesprek met de beste sprekers en dagvoorzitters van Nederland. Wie zijn deze mensen die dag in dag uit voor volle zalen staan en daar anderen weten te inspireren en motiveren? En wat heeft hen ooit geïnspireerd om dit te gaan doen?

Sprekersgilde

 

 

Als je geïnteresseerd bent in de wereld van sprekers en dagvoorzitters, dan is deze podcast zeker iets voor jou! Abonneer je en mis geen enkele aflevering. Beluister alle afleveringen op deze pagina of via je favoriete podcast-app en/of via https://www.radioviainternet.nl.

 

RONNIE OVERGOOR

In deze aflevering een gesprek met Ronnie Overgoor. Hij behoort tot de absolute top van dagvoorzitters in Nederland. Daarnaast is Ronnie de initiatiefnemer en host van het zakelijke YouTube en Podcast kanaal 7DTV, waar hij al meer dan 1000 ondernemers heeft geïnterviewd. Een openhartig gesprek in zijn studio over zijn ondernemende zoektocht, oprechte nieuwsgierigheid en zorgvuldige voorbereiding.

 

RUUD HENDRIKS

In deze aflevering een gesprek met Ruud Hendriks. Hij is een van de meest indrukwekkende ondernemers en investeerders van Nederland. Ruud startte zijn carrière als tv-reporter en groeide uit tot medeoprichter van commerciële tv- en radiozenders zoals RTL 4, RTL 5 en Sky Radio. Na een veelzijdige loopbaan bij diverse andere media bedrijven en als commissaris bij Endemol investeert hij nu met de toonaangevende startup-accelerator Startupbootcamp wereldwijd in zo’n 900 bedrijven. Een ondernemend gesprek over ambities, ankerpunten in de zaal en zijn liefde voor technologie.

 

Joost Leenders

In deze aflevering een gesprek met Joost Leenders. Hij behoort tot de absolute top van prestatiecoaches in de wereld van topsport, entertainment en het bedrijfsleven, zowel nationaal als internationaal. Als geen ander kent hij de keiharde wetten die nodig zijn om uitzonderlijk talent om te zetten naar ongekend succes. Daarnaast is hij een gepassioneerde spreker op het gebied van leiderschap, teamontwikkeling en prestatieklimaat. Een inspirerend gesprek over het belang van fouten maken, presenteren onder druk en het bereiken van dromen en doelen.

 

Arko van Brakel

In deze aflevering een gesprek met Arko van Brakel. Hij is een echte serie-ondernemer en mede-oprichter van het eerste commerciële internetbedrijf in Nederland, EuroNet Internet. Na deze onderneming volgden vele andere ondernemingen, waarbij grote successen en mislukkingen zich afwisselden. Hij is mede-oprichter, aandeelhouder en ambassadeur van Semco Style Institute, een internationaal opleidingsbedrijf waarbij hij nog steeds actief betrokken is. Zijn missie in het leven is het stimuleren van ondernemerschap en innovatie. In een openhartig gesprek deelt hij hoe zijn jeugdervaringen zijn persoonlijkheid en zijn ondernemersavonturen hebben gevormd.

 

Remy Gieling

In deze aflevering een gesprek met Remy Gieling. Hij is een veelgevraagd technologie-expert op radio en tv om de impact van belangrijkste technologische trends zoals AI en ChatGPT begrijpelijk te vertalen naar nuchtere analyses. Daarnaast is hij actief als spreker en dagvoorzitter. Een inspirerend gesprek over zijn onstilbare nieuwsgierigheid, nieuwe verdienmodellen en het onderscheiden als techwatcher.

 

Robert Doornbos

In deze aflevering een gesprek met Robert Doornbos. Van succesvol autocoureur in de Formule 1 en Indycar is hij als analist uitgegroeid tot het boegbeeld van de Formule 1 in Nederland. Daarnaast is hij actief als succesvol ondernemer, investeerder en spreker. Een energiek gesprek over zijn grote passie, omgaan met tegenslagen en jezelf blijven uitdagen.

 

WILCO VAN ROOIJEN

In deze aflevering een gesprek met Wilco van Rooijen. Als avonturier, bergbeklimmer en poolreiziger heeft hij als enige Nederlander de ‘Explorers Grand Slam’ voltooid op eigen kracht en zonder extra zuurstof. Met zijn expedities, verhalen en avonturen wil Wilco grenzen over, dromen waarmaken en mensen inspireren. Een gesprek in zijn Basiskamp over leven & dood, klimmen zonder doping en de kracht van commitment.

 

KIM SPINDER

In deze aflevering een gesprek met Kim Spinder. Ze is de innovatie-expert van Nederland en helpt organisaties met nieuwe manieren van samenwerken. Niet door eindeloos te gaan vergaderen, maar gewoon aan de slag te gaan met experimenteren. Ze kreeg landelijke bekendheid door te stoppen met e-mailen en haar boeken ‘We Quit Mail’, ‘Het kleine innovatieboek’ en ‘Eerste hulp bij hybride werken’. Een enthousiast gesprek over haar nieuwsgierigheid, overwinnen van weerstand en het ongemak van het applaus.

 

MARC LAMMERS

In deze aflevering een gesprek met Marc Lammers. Na een sportieve carrière als succesvol hockeyspeler en -coach is hij uitgegroeid tot één van de meest gevraagde sprekers van Nederland. Zijn grootste sportieve succes behaalde hij als bondscoach van het Nederlandse dameshockeyteam met het winnen van een gouden medaille bij de Olympische Spelen van Beijing. Een inspirerend gesprek over de oorsprong van zijn creativiteit, het vieren van verbeteringen en zijn ‘Efteling-spanning’ voor een optreden., het vieren van verbeteringen en zijn ‘Efteling-spanning’ voor een optreden.

 

MARGRIET SITSKOORN

In deze aflevering een gesprek met Margriet Sitskoorn. Zij is als neuropsycholoog en hoogleraar Klinische Neuropsychologie één van de bekendste breindeskundigen van Nederland. Naast haar wetenschappelijke werk is ze een veelgevraagd spreker, bestsellerauteur en een graag geziene gast bij verschillende tv-programma’s. Een interessant gesprek op haar werkplek bij de Universiteit van Tilburg over de werking van de hersenen, slimme technieken om de aandacht van je publiek vast te houden en haar definitie van succes.

 

Jos Burgers

In deze aflevering een gesprek met Jos Burgers. Hij is één van de meest gevraagde managementsprekers in Nederland en is dé expert op het gebied van klantgerichtheid, strategie en marketing. Hij schreef er een hele reeks boeken over, zoals de bestsellers ‘Eén fan per dag’ en ‘Geef nooit korting!’. Een gezellig gesprek in zijn stamcafé over het sparen van humor, iedere dag steeds beter willen worden en de uitleg waarom je als auteur eigenlijk concurreert met Netflix.

 

Jort Kelder

In deze aflevering een gesprek met Jort Kelder. Als journalist en presentator staat hij bekend om zijn scherpe tong en zijn onmiskenbare gevoel voor humor. En als dagvoorzitter heeft hij ervaring met meer dan 1000 ‘podiumkunstjes’. Een openhartig gesprek aan de keukentafel over verlegenheid, verhelderende aanbevelingen en zijn mooiste podiumervaring ooit.

 

TRAILER

In de podcast Sprekersgilde gaat programmamaker Maurits Ouweneel in gesprek met de beste sprekers en dagvoorzitters van Nederland. Wie zijn deze mensen die dag in dag uit voor volle zalen staan en daar anderen weten te inspireren en motiveren? En wat heeft hen ooit geïnspireerd om dit te gaan doen?

 

Maak kennis met Buro van Oranje

Wij werken graag samen! Stuur ons een e-mail, bel 055 711 3828 of kom gewoon langs voor een afspraak!

 

NEEM CONTACT OP